Meny

SKIOLD'S VERDIER;
Inkluderende
Respekt
Glede
Nyskapende

Jobbe som instruktør?

Kunne du tenke deg å ha en frivillig oppgave som instruktør?

2018-08-23
MortenBacke

Her kommer litt informasjon om Sterk og Stødig konseptet:

 

Sterk og Stødig - Treningsgrupper for seniorer

” Sterk og stødig” er navnet på et nasjonalt konsept for helsefremmende og fallforebyggende treningsgrupper for eldre i kommunene. Modellen er utviklet i et samarbeid mellom Kompetansesenteret for bevegelsesvansker og fall hos eldre/St. Olavs Hospital, NTNU, EU-nettverket ProFouND, Helsedirektoratet og utvalgte kommuner i Norge. Det arbeides nå med implementering på landsbasis som et prosjekt ledet av Trondheim kommune i samarbeid med NTNU og Pensjonistforbundet, finansiert av Helsedirektoratet.

Målgruppen for «Sterk og stødig» er hjemmeboende eldre med begynnende funksjonssvikt og ustøhet, som går uten hjelpemidler innendørs og fortsatt klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand. Målet er å opprette et varig kunnskapsbasert og kvalitetssikret tilbud om forebyggende treningsgrupper for eldre i hver kommune.

Det skal være lav terskel for deltakelse i gruppene, som kan arrangeres flere steder i kommunen. Kommuner som ønsker å implementere "Sterk og Stødig" må sikre forankring av tilbudet, enten i kommunens fysioterapitjeneste eller frisklivssentral. Dette innebærer koordinering av tilbudet og faglig oppfølging av frivillige instruktører.

 

 

Drammen:

 

I Drammen har vi 9 sertifiserte frivillige som har deltatt på instruktørkurs. I tillegg har vi 3 fysioterapeuter som har deltatt på kurset og er sertifisert, disse kan gå videre å bli instruktører i Sterk og Stødig slik at vi kan rekruttere egne frivillige fortløpende i Drammen og omegn.

I Drammen har vi pr. i dag en gruppe i Tangen kirke, en på Fjell BSS, 2stk på Konnerud BSS, 1 i Konnerud IL og en gruppe på Union Selvaag Plus. De sertifiserte fysioterapeutene har ansvar for den faglige oppfølgingen av de frivillige. Dette innebærer å ha kontakt med de frivillige, veilede de, holde oppfriskningskurs, ha 2 samlinger i året for alle de frivillige, være vikar på gruppene og å være tilgjengelig for spørsmål.  Alle de frivillige har fått førstehjelpskurs via kommunen. Kommunen organiserer lokaler. Av utstyr trengs det stoler, musikk og musikk anlegg. Og evt. strikker og vektmansjetter.

 

I Drammen er planen å ha Sterk og Stødig grupper på alle Helseknutepunkt (HOD) og på lengre sikt to ganger i uken på hvert sted. Dette betyr at vi vil trenge mange frivillige instruktører til enhver tid. Erfaringsvis faller det instruktører fra underveis, og med tanke på at det er basert på frivillig arbeid ser vi for oss at vi må ha jevnlige instruktørkurs slik at vi selv kan sertifisere nye frivillige fortløpende. Vi har 3 fysioterapeuter som er sertifiserte kurslederkurset slik at vi selv kan serve Drammen kommune og omegn med frivillige sertifiserte kursinstruktører fortløpende.

 

 

Linker til Sterk og Stødig:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=JEiV8v8Wp4I

 

https://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Hans-92-har-funnet-treningen-som-virker-73626b.html

 

http://www.norsafety.no/Nyheter/Sterk-og-Stoedig-Treningsgrupper-for-seniorer

 

http://konnerud.no/sterk-og-stodig/

 

Kalender

Februar
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291

Aktiviteter

05.03.2020
Søknad om plass Skiold IFO skoleåret 2019-2020

13:00 - 17:00

Klubblokalet Marienlyst

02.03.2020
Påmelding bandyskole

17:45 - 19:00

Marienlyst Kunstis